Tidligere har jeg skrevet om min manglende leselyst og svake lesemuskler. Du kan lese om det her.

Endelig klarer jeg og faktisk sitte stille og lese uten å bli ufokusert! Før så klarte jeg det ikke og ble fort distrahert og rastløs av bare en setning! Lesning er virkelig ikke mitt talent og absolutt ikke noe som kommer lett for meg. Ekstra vanskelig var det da jeg ikke hadde leselyst overhodet. Men har funnet ut at lesemuskler er som med alt annet av muskler: de må trenes opp. I over et års tid har jeg faktisk brukt ekstremt mye tid på å lesetrene og har øvd opp leseferdighetene mine. Det har ikke vært lett, av og til har jeg blitt skikkelig lei meg over at jeg er såpass dårlig leser og har hatt lyst til å gi opp. Men jeg er glad jeg ikke gjorde det. Det som har motivert meg til lesning hele tiden, er at jeg sammenligner det med andre folk som har gitt opp trening for lett. Å ja, jeg har dømt dem nedom og det som er for latskap og slapphet. Jeg har dømt dem for å la kroppene deres forfalle bare fordi de ikke hadde treningslyst. Men; jeg innså at jeg ikke er et døyt bedre enn dem hva angår lesning hvis jeg også gir opp. Jeg ville ikke sammenliknes med disse slappfiskene som unngår treningsstudioer lik ateister som unngår kirker. Så jeg fortsatte og lese og lese.

Det som har hjulpet med med lesningen, er:

  1. Jeg har lest mye tegneserier. Det hjelper
  2. Jeg har disiplinert meg til å lese minst 2 timer hver dag. Det er samme hvor mye jeg klarer å lese på de to timene, men kravet er at jeg leser i de to timene.
  3. Jeg trener øyemusklene hver morgen. Dvs at jeg beveger dem vertikalt og horisontalt, jeg beveger dem med og mot klokken osv.
  4. Jeg har gått en gang i halvåret hos optikeren og fått sjekket synet.
  5. Belønner meg med trening i forkant og etterkant av lesning

For meg har dette funket. Nå leser jeg faktisk en bok i uken, noe jeg knapt klarte for et år siden. Jeg forsøker å lese en roman i måneden og leser ut en fagbok i løpet av to uker.

 

Det er samme om jeg leser på engelsk, norsk eller tysk, jeg gjennomfører! :-D

 

Jeg er så glad i meg selv akkurat nå for å endelig klart å bli en flink leser. :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende