Jeg er ikke norsk i blodet, noe som gjør meg til en første generasjons nordmann/andre generasjons innvandrer (pluss at jeg ser jo fullblods asiat ut i ansiktet). Men jeg er norsk i språket, noe som gjør meg norsk nok….Og dette gjør at jeg kan fungere som en dobbeltspion hvis jeg vil i de verste rasistiske diskusjonene jeg har lyttet til….For når jeg er med alt fra arabere, tyrkere, marokkanere, thailendere og andre nasjonale bekjentskaper, blir jeg ofte inkludert som “en av dem” når de diskuterer rasistisk om norske folk. Jo mer jeg tier, jo mer inkluderer de meg pga mitt utenlandske ytre.  Det samme skjer når jeg er med norske bekjentskaper som diskuterer innvandringspolitikk på meget rasistisk måte. Men blandt nordmenn så er jeg jeg norsk siden jeg snakker norsk. Sier da heller ikke stort når de snakker om de “forbanna innvandrerne” ….

Så for husfredens skyld blandt de forskjellige grupperinger som diskuterer rasisme, har jeg latt være å gjøre meg opp noen egen mening om innvandring og rasisme og det som er blandt bekjentskaper.

“den som tier, samtykker”

….Nja… i mitt tilfelle tier jeg  fordi jeg ikke føler meg hjemme i noen av kategoriseringene som sies i de verste innvandrer vs nordmenn diskusjonene. Og så tier jeg fordi jeg ikke har noe særlig mening annet enn en meta-mening om diskusjonsformen….Og gjennom å tie, så lar jeg dem kategorisere meg som de vil. ..Men det aller beste er at jeg føler meg som skikkelig dobbeltspion gjennom å la dem tale fritt. Og gjett om jeg har fått høre mye stygt om alle “raser” …..He he he…

(Mine venner er heldigvis mer moderate og liberale hva angår nordmenn, innvandring og utenlendinger…phewww! Men det er sjelden mine venner liker å snakke om sånt , så da unnslipper jeg den diskusjonsproblematikken der også! phewww nok en gang)!

Så….

Er trollapen feig ved sin fortielse i slike rasistiske diskusjonssituasjoner? Kanskje…. Men uansett så slipper jeg billig unna i alle “rasistiske” diskusjoner ved å tie ( og godt er det!)

Moralen er:

Vi er alle til syvende og sist verdensborgere. Aliens er det litt verre med…..men hvem vet; kanskje vi vil være mer rasistiske mot aliens når/om den tid kommer?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende