I natt, var jeg på 41 års lag med en gjeng liberalister (og noen frp’ere) på Torød. Temaet for bursdagsfesten var kreative hodeplagg. Kjempeartig konsept! Til bords, fantastisk god hjemmelaget tapas mat! MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!! Det appellerer til min thailandske gane som må stimuleres kulinarisk med forskjellige retter samtidig til bords! JUMMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

God mat, mye god drikke (mannen min er bartender-nerd og lagde mye god drikke til bursdagsbarnet og de 20 andre gjestene) god musikk (lounge) og ikke minst godt selskap! Praten gikk i klimaspørsmål, falske nyhetsbilder, Dawkin, liberalisme, DLF og filosofi. Men det viktigste jeg lærte i natt, var om statisme! Jeg visste ikke at det var et ord en gang og må innrømme at jeg var flau over å ha såpass hull i kunnskapsboksen min om det for å være liberalist! Men det handler primært om det Norge er i dag: hvor man har en meeeeeeeeeeeget sterk og alt for mektig stat som er alt overskyggende og frihetsinnskrenkende (spesielt på eiendomsrett)! Innen statisme finner vi fascisme, nazisme, kommunisme og sosialisme, hvor det er to ord som gjelder for folket generelt og individet spesielt: forbudt og påbudt.. Men det er spesielt innenfor økonomi det er skummelt at statismen regjerer. Feks i bedriften til han ene liberalisten på festen i natt, eier staten 51% av aksjene i den bedriften for å akkurat han nok makt til at bedriften ikke kan gjøre som de vil uten statens velsignelse. Han mente at det gjelder ganske så mange bedrifter i Norge hvor staten er medeier og med akkurat nok prosent til å ha mye MYE innflytelse! (Dette vet jeg ikke sikkert, men hvis det er sant, så er stateismen virkelig sterkt i Norge!)

Statisme er faktisk ikke et ord man finner noe særlig brukt på norsk . Mon tro fordi den norske offentligheten ikke vil anerkjenne ordet og dets virkelighet i vårt kjære fascistiske land? Kan jo faktisk hende det bare har vært meg som har vært ord-blind for ordet også forøvrig….Men selv om ordet var nytt for meg, så var overhodet ikke fenomenet nytt i mitt sinn.

Jeg koste meg virkelig i natt, selv om mye av praten ikke var party-fag relatert, men det er akkurat slike fester jeg liker: hvor vi kan party-filosofere og blande samtaletemaene som vi selv ønsker det uten å måtte fascistisk sette rammer for hva vi kan og ikke kan prate om på fester! YEZ!!!!!!!! Flere fester av dette slaget i livet mitt hvor jeg lærer og berikes av andres kunnskap, er ikke å forrakte! :-D

Tips oss hvis dette innlegget er upassende